Recept på svamp

Jag älskar att laga mat, det har alltid varit ett stort intresse hos mig. Det bästa är att få bjuda mina nära och kära på rätterna som jag har lagat, dela på en flaska vin och bara njuta. Ibland utgår jag från ett spännande recept som jag hittat på nätet men ibland går jag bara på känslan och lagar något av det jag har i kylskåpet hemma. Till helgen kommer några vänner över och jag ska laga middag till dem, då det är säsong för kantareller tänkte jag ge mig ut på dagen innan de kommer och plocka kantareller. Förhoppningsvis hittar jag några, annars får jag tänka om och laga någonting annat som inte innehåller kantareller. Jag hittade ett recept som såg väldigt gott ut på en kantarellsoppa som jag tror mina vänner skulle gilla.

Ut i skogen och plocka

Innan jag gav mig ut i skogen tog jag på mig friluftskläder. Det är viktigt att vara skyddad oavsett väder. Dagen jag gav mig ut var det dock regn – inget toppenväder för att vara ute i skogen och plocka svamp men med rätt kläder så klarar man det också. Jag använder friluftskläder fån p4h, jag tycker verkligen att deras friluftskläder håller måttet. Jag har varit dem en trogen kund i flera år och aldrig varit missnöjd.

Middagen blev en succé

Jag lyckades hitta en och en halv liter kantareller som jag kunde använda till middagen. Kantarellsoppan blev en succé och mina vänner älskade den. Jag fick till och med dela med mig av receptet efteråt då det var flera som ville göra den hemma själva. Dock delade jag inte med mig av stället där jag plockade kantarellerna. Vill hålla det hemligt inför framtida utflykter ut i skogen för svampplockning.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.