Tjäna pengar till klassen

Alla föräldrar har väl varit med och samlat in pengar till barnens skolresa eller utflykt eller vad det nu kan vara. Jag själv har stått och bakat hundratals bullar som mina barn har fått sälja på marknader, fotbollsmatcher och till hela kvarteret där vi bor. Även vi föräldrar har tvingats lägga en slant till klassresan till slut då dom inte fått ihop tillräckligt med pengar. Men jag måste ändå säga att de senare årens företag som förmedlar produkter som barnen sedan säljer för att tjäna pengar till klassen är supereffektiva. Det är välorganiserat och lättsålt.

Tjäna pengar till klassen med lättsålda varor

Att få ihop till klassresan med hjälp av ett färdigt koncept är så mycket mer effektivt än att stå och baka bullar, kakor eller vad det nu var man tvingades bidra med. Att alla beställningar kan göras online gör det hela än mer lättsålt. Barnen behöver inte gå runt och kräva in betalningar via sina papper längre. En annan sak som är riktigt bra med detta koncept är att produkterna är väldigt lättsålda, det är ofta ett bra pris som till exempel är samma för alla varor. Oavsett om du beställer en kartong med grillkryddor eller en presentförpackning med grillolja så kostar det en hundralapp. Jag tror att detta kan bidra till att produkterna är väldigt lätta att sälja.

Det blev mycket pengar till klassen

Förra året var jag ansvarig för att se till att min egen klass (jag är lärare nämligen) fick ihop till klassresan. Jag samordnade föräldrarna och delade ut ansvarsområden som utlämning av varor och hade även kontakten med företaget. Det gick hur smidigt som helst och den här gången sålde vi produkter som ljus, kryddor och grillolja i små käcka förpackningar som passade utmärkt att ge bort i present eller julklapp. Klassen fick ihop så mycket pengar att det räckte både till klassresa och tryckta t-shirtar.