Nya snygga halsband av pärlor

Jag älskar att vara kreativ och göra smycken till mig själv och mina vänner och släktingar. Mestadels har det handlat om armband med små indianpärlor och bokstavspärlor, där jag infogat personliga budskap till personen som ska få armbandet.

Men nu har jag blivit sugen på att göra några snygga halsband av pärlor och stenar med inslag av metall. Jag har en bild inne i huvudet hur de ska se ut, men jag har ännu inte köpt material. Nu har jag hittat en sajt som har allt inom pärlor, pärlgrossisten.se. Där har jag hittat jättefina swarovskipärlor i olika färger som jag sen ska kombinera med metallkulor i antikfärgat brons. Jag tänker också lägga in några stenar av en halvädelsten som heter Unakite. De är melerade i grönt och brunrött och passar bra ihop med de pärlor jag tänkt mig.

Dessa nya halsband är tänkta till mig, min bästa vän och till min mamma. Får jag blodad tand kanske jag gör fler till andra vänner eller så kanske jag gör passande örhängen till halsbanden. Hemgjorda smycken passar bra som födelsedagspresenter och julklappar. Man kan också ha med sig ett litet enkelt armband när man är bortbjuden, det brukar vara uppskattat av värdinnan. Tyvärr finns det inte så mycket enkla smycken att göra till män. Inte nåt jag hittat i alla fall och inte nåt som någon av mina manliga vänner skulle uppskatta. Kanske ett enkelt bokstavsarmband med enfärgade svarta eller silvriga indianpärlor skulle kunna uppskattas av en och annan, men jag är lite feg och vågar inte ge bort till någon man. Blir så himla pinsamt om den inte uppskattas och han inte vågar säga det.

Det finns så himla mycket snygga smycken man kan göra själv. Jag brukar kolla på Pinterest för att få inspiration och där finns supersnygga smycken som är hemmagjorda. En del är så duktiga att jag smäller av. Men jag får hålla mig till enklare saker ännu så länge. Inga avancerade flätningar eller vävning med pärlor för min del.